POH-GGZ Leusden-Achterveld

De huisartsen bieden spreekuren POH-GGZ in Medisch Centrum de Mulderij, voor niet-complexe psychische problemen. De POH-GGZ is een professionele GGZ zorgverlener. POH-GGZ staat voor Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg. Deze vorm van zorg is, net als de huisarts, kosteloos.

De POH-GGZ is deskundig in de behandeling en begeleiding van lichte psychische klachten zoals rouwverwerking, somberheid en depressie, angst- en paniekklachten, relatieproblemen, werkproblemen en problemen die samenhangen met ouderdom. Ook is er specifieke kennis aanwezig over gezinsproblematiek en problemen op de kinderleeftijd.
De POH-GGZ zal ook een screening doen om te bepalen of een doorverwijzing naar de psycholoog of psychiater nodig is.

De POH-GGZ zal samen met u de klachten en problemen waarvoor u bent gekomen inventariseren en verhelderen. Meestal wordt de hulp geboden in de vorm van gesprekken gecombineerd met huiswerkopdrachten.
De POH-GGZ maakt ook gebruikt van internethulpverlening ( E-Health). De hulpverlening verloopt dan telefonisch of via een beveiligde verbinding met email. U kunt zodoende thuis in uw eigen tempo werken aan opdrachten en deze aan de poh-ggz terug sturen.

De POH-GGZ  voor Leusden en Achterveld zijn Gerrit Jan Postema, Sophia Oostenbroek en Tjerk Sijbesma. Zij werken in De Mulderij, De Biezenkamp en in gezondheidscentrum De Heelkom in Achterveld.

U kunt met vragen over de POH-GGZ terecht bij uw huisarts. 

Onze POH-GGZ:

GJ Postema    SH Oostenbroek    TJ Sijbesma

D de BeerT Schilperoort

Va nlinksboven naar rechtsonder: Gerrit-Jan Postema, Sophia Oostenbroek, Tjerk Sijbesma, Dineke de Beer, Tosca Schilperoort

Kan ik ook naar een psycholoog voor mijn psychische klachten?
Met ingang van 2014 is bepaald dat vergoeding vanuit de zorgverzekering van een psycholoog of psychiater alleen plaatsvindt bij zwaardere psychische klachten. Voor lichte psychische klachten mag de huisarts u niet meer doorverwijzen naar de psycholoog (U mag wel op eigen initiatiefnaar een psycholoog gaan, maar u krijgt de gesprekken dan niet vergoed).